Agastya

Agastya

Lopamudra

Lopamudra

 

Wij werken als enige in Nederland volgens de traditionele Yogascholing, namelijk via een geestelijke hiërarchie. Dit betekent dat kennis van leraar op leerling wordt overgedragen, niet alleen via lesmateriaal, maar vooral in stilte en bewustzijn.
Op deze wijze is iedere docent zowel leraar als leerling.

Yogaopleidingen
Integrale Yoga Nederland

Wat is Integrale Yoga?

Voor veel mensen in het westen is yoga iets dat met lichaamshoudingen te maken heeft. Integrale Yoga gaat wat stapjes verder. Bij Integrale Yoga kijken we naar de verschillende delen van ons wezen: ons lichaam, onze gevoelens en emoties en ons denkvermogen en het geestelijk deel van ons wezen.
Al deze aspecten van het menselijk wezen worden ontdekt en ontwikkeld in de Integrale Yoga en moeten met elkaar in harmonie worden gebracht. Het gaat dus om het integreren van de geestelijke ervaring of het hogere bewustzijn in de verschillende delen van ons wezen. Daarom beoefenen we bij de Integrale Yoga niet alleen lichaamsoefeningen, maar ook ademoefeningen, concentratieoefe-ningen, ontspanning en meditatie.

Onze opleidingen

Iedereen die docent wil worden heeft te maken met zijn eigen ontwikkeling en met de ontwikkeling van de leerling die wordt begeleid. In de docentenopleidingen staat de ontwikkeling van de docent in opleiding centraal. Men zal eerst de ontdekkingen in zichzelf moeten doen, voordat men de bewegingen in een ander kan herkennen en begeleiden.
De opleidingen die hier gegeven worden zijn niet alleen aantrekkelijk voor hen die de ambitie hebben yogadocent te worden, maar ook voor mensen die behoefte hebben aan geestelijke verdieping.
De docentenopleidingen Integrale Yoga worden in vier onderdelen aangeboden, waarbij geadviseerd wordt minimaal de eerste twee opleidingen te volgen voor een goede basis om zelf les te geven en/of een centrum te starten.

1. Docent Integrale Yoga voor Beginners
2. Docent Integrale Yoga voor Gevorderden
3. Docent Integrale Yoga voor Gevorderden II
4. Docent Integrale Yoga voor Gevorderden III (nieuw)

Na of naast deze opleidingen kan men zich specialiseren in:
1. Docent Integrale Zwangerschapsyoga
2. Docent Integrale Kinderyoga
3. Docent Integrale Yoga voor Senioren

Of men kan zich verdiepen met de volgende opleidingen:
1. Ademhalingsdeskundige
2. Meditatie Verdieping
3. Hatha Yoga Verdieping

Uniek in Yogaland zijn onze Meesteropleidingen, gemaakt door Agastya, oprichter van Integrale Yoga Nederland, waarin zijn Yogische kennis en ervaring worden gedeeld met leerlingen en zij de meest bijzondere ervaringen kunnen opdoen.
De Meesteropleidingen Hoger dan Yoga en Supramentale Yoga worden gegeven door Lopamudra, die het werk van Agastya voortzet.
De Meesteropleiding Geestelijk Genezen wordt gegeven door Lopamudra en Dennis, welke laatste door Agastya is opgeleid als geestelijk genezer en dagelijks hierin werkzaam is.
Deze opleidingen zijn vooral geschikt voor oprechte zoekers. Dat kunnen opgeleide docenten zijn, maar ook andere belangstellenden. In een kennismakingsgesprek kan worden besproken welke ontwikkeling, vragen en verwachtingen de aanstaande cursist heeft en of dit past bij de aangeboden opleiding.

De volgende Meesteropleidingen worden aangeboden:
1. Hoger dan Yoga
2. Geestelijk Genezen
3. Supramentale Yoga

Kennismaking

Zij die zich belangstelling hebben een opleiding bij ons te volgen kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Indien je belangstelling uitgaat naar een docentenopleiding en je hebt nog niet eerder les gehad bij ons of bij één van de aangesloten centra, nodigen we je uit een les mee te doen om jou een indruk te geven van de manier waarop wij Integrale Yoga in reguliere lessen beoefenen.
Om een afspraak te maken kun je het formulier op onze website invullen, maar je kunt ook contact opnemen met: 010-2499322 of 010-4761332.

Over Integrale Yoga Nederland

Wij volgen de lijn van de grondleggers van de Integrale Yoga:
Sri Aurobindo en de Moeder.
De oprichter van Integrale Yoga Nederland is Agastya, die vanaf 1983 de Integrale Yoga in Nederland heeft uitgedragen. Sinds zijn Maha Samadhi in 2012 zet Lopamudra het werk voort.
Stichting Integrale Yoga Nederland staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is daardoor een erkende ‘instelling’ als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn.
 

Gratis nieuwsbrief