Yogahouding - Boom

Lesprijzen Integrale Yoga
1 uur:€ 38,- per maand
€ 106,- per kwartaal
1,5 uur:€ 41,- per maand
€ 115,- per kwartaal
Student:€ 30,00 per maand
€ 80,- per kwartaal
Proefles:gratis
  Lestijden Integrale Yoga zie lestijdenpagina
Aanmelden kan via het aanmeldformulier of door te bellen naar 010 - 249 93 22 of naar 010 - 476 13 32 AANMELDEN

Integrale Yoga

Onze lessen worden gegeven in kleine groepen waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht.
De lessen worden wekelijks aangeboden in een vaste groep. Gemiste lessen kunnen worden ingehaald op een andere dag.
Je kunt kiezen voor lessen van 1 uur of 1,5 uur.
Wil je graag kennis maken met Integrale Yoga?
Maak dan een afspraak voor een gratis proefles.
Omdat wij beschikken over vier yogaruimtes waar gelijktijdig les gegeven wordt, kunnen we je indelen in een groep die voor jou geschikt is.

Alle lessen bestaan uit een aantal vaste elementen. Integrale Yoga is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yogavormen zijn er in terug te vinden.

Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Men bereidt zich op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Men wordt zich bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama: Ademoefeningen

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt.
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Men dient de natuurlijke ademhaling terug te vinden.

Ontspanning

Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie

Het stilmaken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de
meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het Yogisch bewustzijn.
 

Gratis nieuwsbrief