Ademhalingscursus

Over Integrale Yoga Nederland

Integrale Yoga

Voor veel mensen in het westen is yoga iets wat met lichaamshoudingen te maken heeft. Integrale Yoga gaat wat stapjes verder. Bij Integrale Yoga kijken we naar de verschillende delen van ons wezen: ons lichaam, onze gevoelens en emoties en ons denkvermogen.
Al deze drie aspecten van het menselijk wezen worden ontwikkeld in de Integrale Yoga en moeten met elkaar in harmonie worden gebracht. Het gaat dus om het integreren van de verschillende delen van ons wezen. Daarom beoefenen we bij de Integrale Yoga niet alleen lichaamsoefeningen, maar ook ademoefeningen, concentratieoefeningen, ontspanning en meditatie. Lees meer…

Ontstaansgeschiedenis

In 1983 is Agastya begonnen met het Centrum voor Integrale Yoga aan de Provenierssingel in Rotterdam. Het was het eerste centrum waar Integrale Yoga werd beoefend in Nederland. Dit werd al snel te klein dus op zoek naar een grotere locatie. In 1985 verhuisde het yogacentrum naar het Eendrachtsplein ook in Rotterdam.
Hier hebben Agastya en zijn vrouw Lopamudra en Mataji met veel succes gewerkt, wat uitmondde in honderden leerlingen in gemiddeld 25 groepen van beginners tot gevorderden. Lees verder…

About Agastya

De moderne Yogi Agastya heeft vanaf het begin van zijn weg zijn innerlijke vermogens aangewend om vat te krijgen op de materie van de aarde en zodoende de mensheid te dienen.
Als kleine jongen was hij reeds bezig zijn woonplaats Naaldwijk in stukken te verdelen en noteerde dit in een schrift.
‘Er is een universele structuur in alles’, zou hij op latere leeftijd zeggen en hij mediteerde jarenlang om deze structuur te ontdekken en zichtbaar te maken – zichtbaar in de materie.
Want Integrale Yoga is een yogavorm die gedaan moet worden te midden van het dagelijkse leven. De Yogi neemt zijn Godservaring mee naar buiten en manifesteert haar in zijn werken op aarde. Lees verder…

Webinars Agastya

Van 2010 tot kort voor zijn vertrek in 2012 gaf Agastya met enige regelmaat webinars.
In deze online uitzendingen, die live te volgen waren, gaf hij antwoorden op vragen van leerlingen en belangstellenden.
De titel van deze webinars was: ‘In antwoord op Uw schrijven’. Ga naar de pagina webinars.

Centra in Nederland

In heel Nederland zijn centra voor Integrale Yoga die met Integrale Yoga Nederland zijn verbonden.
De centrumleiders hebben hun opleiding tot yogadocent gevolgd in Rotterdam bij Integrale Yoga Nederland, of in Hoogeveen bij Integrale Yoga Hoogeveen.
Klik hier voor een kaart met alle centra.

Contact opnemen

Wil je contact met ons opnemen?
Voor een overzicht van al onze contactgegevens klik hier.
 

About us

Gratis nieuwsbrief