Gratis Integrale Yoga Magazine

Kinderyoga

EEN MIX VAN BEWEGING, ONTSPANNING EN PLEZIER!

In deze tijd wordt er stiekem veel van uw kind verwacht, wordt het voortdurend gestimuleerd te presteren en krijgt veel prikkels te verwerken. Door yoga te doen kan uw kind de dagelijkse drukte even loslaten en komt weer beter in contact met zichzelf. Zo worden zij zich bewust van hun binnen – en buitenwereld, worden gedachten rustiger en leren zij zich beter te concentreren. Sommige yoga-houdingen maken uw kind sterk van binnen, andere geven meer energie en weer andere helpen bijv. als uw kind zich boos voelt. Zo kan yoga heel goed gebruikt worden in het dagelijks leven.

Tijdens de yogales leren kinderen op een ontspannen en leuke manier zich bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. In een veilige en ontspannen sfeer beleven kinderen elke les samen plezier door te ‘spelen met yoga’. Een les bestaat uit yogahoudingen*, ademhalings – en ontspanningsoefeningen waarbij de creatieve elementen muziek, dans, spel, zang of tekenen ook worden ingezet. Het gaat er niet om wie het beste is, iedereen doet zijn eigen best en wat je doet is goed. Plezier in de les is het allerbelangrijkste!

* Zo flexibel als een Kat, zo sterk als een Boom, zo vrij als een Meeuw, zo krachtig als een Krijger, zo zelfverzekerd als een Leeuw of zo stil als een Muis. Veel yoga-houdingen hebben herkenbare (dieren)namen wat het voor kinderen erg leuk maakt om te doen!

Waarom kinderyoga?

– Maakt het lichaam gezond, soepel en sterk
– Ontwikkeling van kracht en balans
– Verbetering van lichaamshouding en ademhaling
– Vergroot de concentratie
– Vergroot het zelfvertrouwen en eigenwaarde
– Biedt rust en ontspanning
– Meer energie
– Bewegen zonder competitie

Informatie

De kinderyogales wordt gegeven op woensdag van 14:00 – 15:00 uur.
Een 10 lessenkaart kost € 70,00 en is 12 weken geldig.
Natuurlijk is het goed om eerst een keer een proefles mee te doen.
De kosten voor een proefles kinderyga bedragen € 7,50.
Klik hier om een proefles te plannen voor je kind(eren)

Bij voldoende aanmeldingen zal er een aparte groep gestart worden voor kinderen van 4-6 jaar (kleuters) en voor kinderen van 7-12 jaar.

Wij kunnen ook kinderyogalessen verzorgen op de basisschool (bijv. als naschoolse activiteit), middelbare school of buitenschoolse opvang in een groep van max. 10 kinderen.
Voor aanmelding of vragen stuurt u een email naar admin@integraleyoganederland.nl.

Onderstaande yogahouding heet de Berg: Stel je voor dat je handen de top van een berg zijn, groot en sterk, probeer de wolken maar te raken!
De Berg helpt de spieren van je buik, rug en armen sterk en gezond te blijven. Hij helpt je diep adem te halen en heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie.

Kids Yoga


 • Wil je graag kennis maken met Integrale Yoga?
  Boek dan zelf een proefles en ervaar wat Integrale Yoga voor jou kan betekenen.
  10,00 Integrale Yoga
  7,50 kinderen en jongeren en senioren
  12,50 zwangerschapsyoga

  Blader door IYM herfst

  Contact

  Integrale Yoga Nederland
  Heemraadssingel 64
  3021 DC Rotterdam
  010 – 476.13.32
  administratie@integraleyoga.org

  Onze docenten