De keuze voor een yoga opleiding is vaak niet eenvoudig.
Het aanbod is groot, en hoe weet je of een opleiding goed bij je past?
Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met je om je te leren kennen en uit te leggen wat je van onze opleidingen kunt verwachten.

CONTACTFORMULIER OPLEIDINGEN

Integrale Yoga wordt ook wel volledige Yoga genoemd. Ze omvat een ruime, vrije beoefening van essenties uit de klassieke Yogastromen aangepast aan de interesses en individuele mogelijkheden van de leerling en aan de Westerse mens.
Ben je nog niet bekend met Integrale Yoga? Doe dan ook een les mee.

Al onze opleidingen zijn praktijkopleidingen. Wij werken met kleine groepen, waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Alle lessen worden gegeven door ervaren docenten.
De Opleiding Docent Integrale Yoga kan worden afgesloten met een officieel examen. De opleiding gaat 2 x 20 weken duren of 2 x 9 maanden, afhankelijk van de gekozen frequentie.
Na het behalen van het examen volgt een 200 uurs diploma docent Integrale Yoga.
Wil je de opleiding volgen om je te verdiepen in Integrale Yoga zonder docent te worden, dan is dat mogelijk. In dat geval zijn de kosten voor de opleiding lager. De theoretische inhoud en de begeleiding op het gebied van de innerlijke ontwikkeling is voor beide opleidingen gelijk.

Door het volgen van de overige docentopleidingen, specialisaties, Meesteropleidingen, nascholingen en workshops kun je toewerken naar een 500-uurs-certificering.
Dit betekent dat bovengenoemde activiteiten worden afgerond met een certificaat met urennotatie.

DIPLOMA

Indien men het certificaat wil omzetten naar een officieel diploma, is het vanaf september 2017 verplicht een examen af te leggen.
Een externe onafhankelijke examencommissie zal dit examen afnemen.
Een diploma is overigens niet verplicht om yogales te geven – yogadocent is een vrij beroep en wat ons betreft blijft dat zo – maar wordt aangeboden als een optie aan hen die daar behoefte aan hebben.

ERKENNING

Zij die het diploma Docent Integrale Yoga hebben behaald, worden door Stichting Integrale Yoga Nederland erkend als docent Integrale Yoga. Hiertoe worden eind 2018 twee lijsten met gediplomeerden gepubliceerd op onze website: de 200-uurs gediplomeerden en de 500-uurs gediplomeerden.
Voor beiden komt een logo beschikbaar dat je kunt publiceren op je website met een link naar de lijsten met erkende yogadocenten. Zodoende weten de bezoekers van je website dat je officieel bij ons bent aangesloten.

CONTACTFORMULIER OPLEIDINGEN

 
 

Gratis nieuwsbrief