Gratis Integrale Yoga Magazine

Caroline

Mijn yoga-avontuur begon met yogalessen volgens de leer van Iyengar. Een vrij intensieve en heftige vorm, die perfect aansloot bij mijn perfectionistische inslag en doorzettingsvermogen zoals ik dat ontwikkeld had in mijn beroep als violiste. Na een aantal jaar kwam ik erachter dat dit niet een methode was die bij mijn lichaam paste en ik ging op zoek naar een zachtere vorm.
Via een lesje hier en daar kwam ik bij Yogashala in Den Haag terecht, waar ik Yin-yoga, Dynamic-yoga en de anatomieworkshop van Paul Grilley bijwoonde en diverse privé yogalessen volgde bij Anke, een zeer integere en ervaren docente.

Toch bleef het lichaam star oude patronen herhalen, de geest was zeer onrustig en raakte zelfs over de kook toen ik mijn 35e levensjaar in ging. Mijn zoektocht naar innerlijk geluk en harmonie werd nu écht urgent.
Door een mindfulnesstraining werd ik me voor het eerst bewust van het verband tussen lichaam en geest, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en er ontstond honger naar meer….

Zo kwam ik in 2007 terecht bij het centrum van Integrale Yoga Nederland (IYN). Innerlijk geluk en harmonie waren geen ijdele hoop meer, dit was echt thuiskomen!
Naast de geestelijke verrijking werd de hatha yoga op een manier gegeven waardoor ik me nog bewuster kon worden van wat mijn lichaam me eigenlijk probeerde te vertellen en ik begon haar grenzen te respecteren.

Nu, een aantal jaren later, ben ik het gaan omdraaien. Ik ben me steeds meer aan het richten op het ontdekken van de ‘mógelijkheden’ (in tegenstelling tot de ‘grenzen’) van het lichaam. Mijn eerste contact met de vreugde van de eindeloos mogelijke bewegingen die het lichaam kan maken, kreeg ik door het volgen van Feldenkrais lessen bij Marleen van der Stap in Gouda. Een lichaamsgerichte methode volgens de grondbeginselen van Moshe Feldenkrais. Daarnaast heb ik mijn verdiept in de yoga-therapie methode van Remo Rittiner en in augustus 2018 volg ik zijn Nadi Muskeln therapie cursus in Duitsland.

Door de jaren heen heb ik zo mijn eigen manier van lesgeven ontwikkeld en heb mij met name verdiept in het gezond houden van het lichaam, om ook op het geestelijk pad verder te kunnen groeien.
Ik kwam erachter dat wanneer we het lichaam onnodig in allerlei te inspannende en moeilijke houdingen proberen te brengen, dat we juist energie aan het lichaam onttrekken en daarmee dus ook onze geestelijke weg dwarsbomen.

Natuurlijk blijft het heel persoonlijk wat voor het ene lichaam inspannend en moeilijk is en voor het andere lichaam makkelijk en fijn. Maar op woensdagochtenden kun je bij mij een privéles boeken om samen te ontdekken waar je wellicht nog mogelijkheden onbenut laat. Ook ademhalingsoefeningen zullen een onderdeel van de lessen zijn.

Of je nu op zoek bent naar een stukje verdieping of fysieke klachten die jou belemmeren in de yoga oefeningen, ik sta voor je klaar om samen de wondere wereld van het lichaam, de adem en de energiebanen te gaan ontdekken.

Aanmelden

Een privéles kost € 50,00 voor een uur.

Je kunt lessen boeken op woensdag op de volgende tijden
10:00 – 11:00 uur
11:00 – 12:oo uur
12:00 – 13:00 uur
Komen deze tijden je niet uit en wil je toch graag een privéles bij Caroline boeken? Stuur ons dan een mailtje, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

Je kunt de les zelf boeken door naar het lesrooster te gaan.
Kies bij locatie voor 2E VERDIEPING
Klik op het tijdstip naar keuze en plan je les in.

Fotografie: Edu Calicher
 
 


 • Wil je graag kennis maken met Integrale Yoga?
  Boek dan zelf een proefles en ervaar wat Integrale Yoga voor jou kan betekenen.
  10,00 Integrale Yoga
  7,50 kinderen en jongeren en senioren
  12,50 zwangerschapsyoga

  Blader door IYM herfst

  Contact

  Integrale Yoga Nederland
  Heemraadssingel 64
  3021 DC Rotterdam
  010 – 476.13.32
  administratie@integraleyoga.org

  Onze docenten