Vrienden van Stichting IYN

Het zijn spannende tijden nu het Corona virus de wereld in haar ban heeft.
De risico’s voor de volksgezondheid staan bovenaan alle prioriteitenlijsten.
Hoe mooi om te zien dat we het daar allemaal over eens zijn.

De financiële gevolgen van de crisis zijn voor veel mensen ook al direct voelbaar.
Zo ook voor ons docententeam en het yogacentrum.
Wij hebben de laatste tijd meerdere keren de vraag gekregen: kan ik jullie een beetje helpen?
De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat daar ook diverse opzeggingen tegenover staan.

Allen die onze yoga, ons centrum en het team een warm hart toedragen kunnen ons helpen.

  1. In eerste plaats door de toekomst vol vertrouwen tegemoet te zien en geen angst te hebben voor ziekte of financiële tegenslagen.
  2. Door het omschakelen naar online lessen, is ook technische know-how van groot belang voor het centrum. Daartoe roepen wij vooral de jongere mensen op met ICT kwaliteiten die het leuk vinden ons te helpen, zich bij ons te melden.
  3. En natuurlijk is er ook financiële steun nodig om dit als yogacentrum te overleven. Hiertoe zullen wij ons tot de overheid richten die een groot steunprogramma heeft beloofd. Of het genoeg zal zijn, dat weten wij niet.
    Dus iedereen die het centrum een warm hart toedraagt en het kan missen: heel fijn als je ons steunt met een extra bijdrage.

Integrale Yoga Nederland is sinds 1983 actief in Nederland en sinds 2006 op de Heemraadssingel op het gebied van Integrale Yoga.
Het doel van Stichting Integrale Yoga Nederland is het uitdragen van de Integrale Yoga zoals deze door Sri Aurobindo en de Moeder is beschreven en geleefd.

Er is bij ons veel kennis in huis op het gebied van de menselijke psyche, de gezondheid van het (fysieke) lichaam en ervaringen in geestelijke werelden.
In deze tijd van geestelijk ontwaken is de behoefte aan inzichten groter dan ooit tevoren.
Daar waar honger is naar geestelijke kennis proberen wij die te stillen met de woorden van de leraar en de kennis die we zelf hebben opgedaan bij het volgen van de yogaweg.

Het werk van de stichting wordt gedragen door een groot ideaal en gesteund door een steeds grotere groep leerlingen en docenten in heel Nederland. Dankzij hen wordt de boodschap geleefd en haar geur steeds verder verspreid.

De werkzaamheden van de stichting bestaan op dit moment o.a. uit het geven van yogalessen en het opleiden van mensen in heel Nederland tot docent Integrale Yoga in verschillende graad en diverse specialisaties. Tevens verzorgen wij meditatielessen, stilteretraites, workshops, yogadagen en diverse bijeenkomsten voor speciale gelegenheden.

Daarnaast publiceren wij boeken, dvd’s en cd’s en verschijnt er om de maand een gratis Integrale  Yoga Magazine dat inmiddels bij een groot publiek geliefd is en inmiddels een geprinte versie heeft die gratis wordt uitgedeeld aan Integrale Yogaleerlingen in het hele land.

Wij streven ernaar onze activiteiten voor een zo breed mogelijk publiek betaalbaar te houden. Omdat wij vinden dat geld geen al te bepalende factor mag zijn komen wij mensen die het (tijdelijk) financieel lastig hebben maar voor wie de yoga belangrijk is in hun leven, altijd tegemoet.

Elke dag openen we de deuren van ons prachtige pand aan de Heemraadssingel om de leerlingen met een warm hart te verwelkomen en dat te geven waarnaar hij of zij op zoek is. Alle werkzaamheden worden met liefde en betrokkenheid verricht door ons team dat voor een groot deel uit vrijwilligers bestaat. Wij delen het ideële doel met elkaar: het verspreiden van de boodschap van de Integrale Yoga.

Vele jaren werken we al samen, sommige van ons zijn al meer dan 20 jaar bij de Integrale Yoga betrokken.

Voor de vriendenclub hebben wij een rekeningnummer.
Dit rekeningnummer staat op naam van:
Vrienden van Stichting Int. Yoga Ned.
Reknr.: NL83ABNA0492399972

De stichting hoeft over donaties tot € 2.092,- per jaar/per donateur geen schenkings-belasting te betalen en ook geen btw af te dragen.

Donateurs kunnen hun giften echter niet opgeven bij aangifte van de inkomsten-belasting.

© Copyright - Stichting Integrale Yoga Nederland