Yogahouding - Staande Garuda

Lesprijzen beginnerscursus 
bestaande uit 14 lessen:
1 uur:€ 104,-
1,5 uur:€ 115,-
Studenten:€ 80,00
Proefles:€ 10,00
Voor beginnerscursussen geldt: kom je met z'n tweeën, dan krijgt de 2e persoon 50% korting. Deze korting is niet te combineren met het studententarief.
Een groep voor beginners start op (wordt nader bekend gemaakt)
Dag:00:00 - 00:00 uur
In de volgende lessen kun je direct starten:
Ma:19:30 - 21:00 uur
Di:19:30 - 21:00 uur
Wo:19:00 - 20:00 uur
Wo:20:15 - 21:15 uur
Do:21:15 - 22:15 uur
De cursussen hebben doorgang bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of door te bellen naar 010 - 249 93 22 of naar 010 - 476 13 32 AANMELDEN

Yoga voor beginners

De beginnerscursus bestaat uit een reeks van 14 wekelijkse lessen van 1 uur of 1,5 uur. De lessen bestaan uit een aantal vaste elementen. Integrale Yoga is een volledige yoga: alle elementen van de traditionele yogavormen zijn er in terug te vinden.

Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Men bereidt zich op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Men wordt zich bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama: Ademoefeningen

Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt.
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Men dient de natuurlijke ademhaling terug te vinden.

Ontspanning

Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie

Het stilmaken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de
meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het Yogisch bewustzijn.

Onze docenten

Al onze docenten zijn bevoegd en erkend en hebben de laatste certificaten van dit jaar. Om de 3 maanden zijn er bijscholingen en worden de laatste technieken, inzichten in het bewustzijn van de mens en vaardigheden naar een hoger plan getild. Veel van onze docenten zijn zeer ervaren en hebben een grote staat van dienst. 
Wij werken als enige in Nederland volgens de traditionele Yogascholing, namelijk via een geestelijke hiërarchie. Dit betekent dat kennis van leraar op leerling wordt overgedragen, niet alleen via lesmateriaal, maar vooral in stilte en bewustzijn. Op deze wijze is iedere docent zowel leraar als leerling. De laatste nascholingsbijeenkomst was op 31 januari 2016 en had als thema: Dru Yoga en innerlijke ontwikkeling

Yogalessen

Gratis nieuwsbrief