Gratis Integrale Yoga Magazine

Integrale Yoga

Integrale Yoga onderscheidt zich van andere yogavormen, doordat het geen vaste richtlijnen volgens een bepaalde leer kent. Het is binnen deze yoga de bedoeling dat je in zelfobservatie en concentratie de aandacht naar binnen richt en gaat ervaren wat er werkelijk speelt. Zo kun je direct werken aan een beter evenwicht en yoga integreren in het dagelijks leven.

Deze yoga vraagt geen specifieke voorkennis of fysieke lenigheid. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd, zonder druk en met respect voor de eigen mogelijkheden.

Integrale Yoga wordt ook wel volledige Yoga genoemd. Ze omvat een ruime, vrije beoefening van essenties uit de klassieke Yogastromen aangepast aan de interesses en individuele mogelijkheden van de leerling en aan de Westerse mens.
Alle lessen bestaan uit een aantal vaste elementen:

Hatha Yoga: Lichaamsoefeningen
Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Men bereidt zich op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Men wordt zich bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama: Ademoefeningen
Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt.
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Men dient de natuurlijke ademhaling terug te vinden.

Ontspanning
Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt men bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Concentratie en meditatie
Het stilmaken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de
meditatie komt men in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Men wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de integrale yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Men komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het Yogisch bewustzijn.

Starterslessen
Speciaal voor mensen die willen starten met yoga en nog geen of weinig ervaring hebben met yoga zijn de groepen: INTEGRALE YOGA VOOR STARTERS.
Wanneer je met yoga begint is het lichaam vaak nog stijf en het denken erg beweeglijk.
Daarom is voor veel mensen het starten in een groep met andere mensen die ook net beginnen heel wenselijk.
in deze groep maak je kennis met de basisonderdelen van yoga:
• De volledige yoga-ademhaling
• en andere pranayama (ademoefeningen)
• Diverse klassieke Hatha Yogahoudingen
• Concentratieoefeningen
• Ontspanningsoefeningen
• Eenvoudige meditaties

Wanneer je wat beter bekend bent met de basis van yoga kunt je doorstromen naar een andere groep met mensen die al langere tijd yoga beoefenen.

Abonnement of rittenkaart
Wij maken gebruik van een reserveringssysteem.
Er zijn lessen van 1 uur en 1,5 uur.
Je kunt kiezen voor een abonnement of rittenkaart.
Als je een abonnement neemt heb je de mogelijkheid je wekelijks vast in te plannen voor een bepaalde groep bij een bepaalde docent. Dit heeft als voordeel dat er een band opgebouwd kan worden met de docent en de andere groepsleden.
Maar voor diegenen die weinig tijd en/of onregelmatige werktijden hebben is een rittenkaart een betere optie. Hierbij heb je niet de mogelijkheid je in te schrijven in een vaste groep.
Voor prijzen zie onze pagina prijzen en lestijden.

Proefles plannen

Een proefles kost € 10,00 voor alle yogalessen behalve voor zwangerschapsyoga € 12,50 en kinderyoga € 7,50. Je kunt zelf een proefles plannen met onze proeflesplanner.

Klik hier om je proefles te plannen.
 


 • Wil je graag kennis maken met Integrale Yoga?
  Boek dan zelf een proefles en ervaar wat Integrale Yoga voor jou kan betekenen.
  10,00 Integrale Yoga
  7,50 kinderen en jongeren en senioren
  12,50 zwangerschapsyoga

  Blader door IYM herfst

  Contact

  Integrale Yoga Nederland
  Heemraadssingel 64
  3021 DC Rotterdam
  010 – 476.13.32
  administratie@integraleyoga.org

  Onze docenten