Gratis Integrale Yoga Magazine

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress brengt je in staat van paraatheid. Je polsslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling wordt sneller en zit hoger in het lichaam. Deze spanning voel je bijvoorbeeld voor een examen, een optreden of sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is gaat de spanning weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constante te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanningen in je gezin. Het is ook belangrijk hoe je met de spanning omgaat. Van te lang te veel stress krijg je klachten. Wanneer je verkeerd omgaat met stress en te weinig ontspannen momenten hebt, zorgt dat voor overbelasting en uitputting.

Yoga

In de yogalessen voor stress-reductie doen we oefeningen die ons bewuster maken van de spanningen die er in ons lichaam aanwezig zijn. Hoe meer we deze spanningen gaan waarnemen hoe makkelijker het wordt om deze los te laten.
Bij stress spannen de spieren zich aan, de houding wordt krampachtig. In de yoga voor stressreductie zijn de fysieke houdingen gericht op het verlengen van de spieren waardoor ze zich gemakkelijker kunnen ontspannen en de verschillende lichaamsdelen meer ruimte krijgen.
De adem speelt een belangrijke rol bij het loslaten van spanning. De ademoefeningen zijn erop gericht om ons volledige ademhalingsstelsel weer te gaan gebruiken en meer ruimte te ervaren in de borstkas en buik. Hierdoor ervaar je meer energie en vitaliteit in het hele lichaam.
Aan het einde van de les doen we een korte ontspanningsoefening om meer rust te ervaren, zowel in het lichaam als in het denken.

Abonnement of rittenkaart
Wij maken gebruik van een reserveringssysteem.
De yoga voor stress-reductie duurt 1 uur.
Je kunt kiezen voor een abonnement of rittenkaart voor lessen van 1 uur.
Als je een abonnement neemt heb je de mogelijkheid je wekelijks vast in te plannen voor een bepaalde groep bij een bepaalde docent. Dit heeft als voordeel dat er een band opgebouwd kan worden met de docent en de andere groepsleden.
Maar voor diegenen die weinig tijd en/of onregelmatige werktijden hebben is een rittenkaart een betere optie. Hierbij heb je niet de mogelijkheid je in te schrijven in een vaste groep.
Voor prijzen en lestijden zie onze pagina prijzen en lestijden.

Proefles plannen

Je kunt een proefles plannen met onze proeflesplanner.
Een proefles kost € 10,00.
De lessen zijn op maandagavond van 19:00 – 20:00 uur in de lesruimte op de 2e verdieping.

Klik hier om je proefles te plannen.
 


 • Wil je graag kennis maken met Integrale Yoga?
  Boek dan zelf een proefles en ervaar wat Integrale Yoga voor jou kan betekenen.
  10,00 Integrale Yoga
  7,50 kinderen en jongeren en senioren
  12,50 zwangerschapsyoga

  Blader door IYM herfst

  Contact

  Integrale Yoga Nederland
  Heemraadssingel 64
  3021 DC Rotterdam
  010 – 476.13.32
  administratie@integraleyoga.org

  Onze docenten