Kinderyoga

LESTIJD KINDERYOGA
Woensdag 14:00 - 15:00 uur
 
LESPRIJS
10 lessenkaart€ 70,00
12 weken geldig
LeeftijdVan 6 - 11 jaar
GRATIS PROEFLES PLANNEN Aanmelden kan via het aanmeldformulier AANMELDEN

Kinderyoga

EEN MIX VAN BEWEGING, ONTSPANNING EN PLEZIER!

In deze tijd wordt er stiekem veel van uw kind verwacht, wordt het voortdurend gestimuleerd te presteren en krijgt veel prikkels te verwerken. Door yoga te doen kan uw kind de dagelijkse drukte even loslaten en komt weer beter in contact met zichzelf. Zo worden zij zich bewust van hun binnen – en buitenwereld, worden gedachten rustiger en leren zij zich beter te concentreren. Sommige yoga-houdingen maken uw kind sterk van binnen, andere geven meer energie en weer andere helpen bijv. als uw kind zich boos voelt. Zo kan yoga heel goed gebruikt worden in het dagelijks leven.

Tijdens de yogales leren kinderen op een ontspannen en leuke manier zich bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. In een veilige en ontspannen sfeer beleven kinderen elke les samen plezier door te ‘spelen met yoga’. Een les bestaat uit yogahoudingen*, ademhalings – en ontspanningsoefeningen waarbij de creatieve elementen muziek, dans, spel, zang of tekenen ook worden ingezet. Het gaat er niet om wie het beste is, iedereen doet zijn eigen best en wat je doet is goed. Plezier in de les is het allerbelangrijkste!

* Zo flexibel als een Kat, zo sterk als een Boom, zo vrij als een Meeuw, zo krachtig als een Krijger, zo zelfverzekerd als een Leeuw of zo stil als een Muis. Veel yoga-houdingen hebben herkenbare (dieren)namen wat het voor kinderen erg leuk maakt om te doen!

Waarom kinderyoga?

– Maakt het lichaam gezond, soepel en sterk
– Ontwikkeling van kracht en balans
– Verbetering van lichaamshouding en ademhaling
– Vergroot de concentratie
– Vergroot het zelfvertrouwen en eigenwaarde
– Biedt rust en ontspanning
– Meer energie
– Bewegen zonder competitie

Bij voldoende aanmeldingen zal er een aparte groep gestart worden voor kinderen van 4-6 jaar (kleuters) en voor kinderen van 7-12 jaar.

Komt de aangegeven dag en/of tijd niet uit? Laat dit dan even weten door het sturen van een email. Benoem hierbij uw voorkeur voor een dag en tijd, dan kan bij voldoende aanmeldingen de kinderyoga verplaatst worden.

Wij kunnen ook kinderyogalessen verzorgen op de basisschool (bijv. als naschoolse activiteit), middelbare school of buitenschoolse opvang in een groep van max. 10 kinderen.
Voor aanmelding of vragen stuurt u een email naar admin@integraleyoganederland.nl.

Onderstaande yogahouding heet de Berg: Stel je voor dat je handen de top van een berg zijn, groot en sterk, probeer de wolken maar te raken!
De Berg helpt de spieren van je buik, rug en armen sterk en gezond te blijven. Hij helpt je diep adem te halen en heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie.

Kids Yoga

Gratis nieuwsbrief